×

Såhär navigerar du i årsberättelsen

På den här webbplatsen navigerar du genom att klicka dig fram med hjälp av olika ikoner och pilar.

Klicka på informationsikonerna för att få fram mer information om statistiken du tittar på.
Klicka på statistikikonerna för att se mer statistik om områdena hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur.
Klicka på pilarna i sidled för att ta del av mer statistik.
Klicka på pilen nedåt för att läsa artiklar om respektive område.
Visa inte den här rutan igen
Årsberättelsen fungerar ej i liggande läge på mobiltelefon. Vänligen rotera din enhet till stående läge.

Folktandvården öppnade ny klinik i Växjö

2018 öppnade Folktandvården en ny klinik i Växjö. Folktandvården Västerbron ligger på Södra Järnvägsgatan precis vid den nya övergångsbron på stationen.  

Växjö växer och i takt med det även behovet av tandvård, något som gjort att köerna för vuxna patienter blivit längre de senaste åren. Med den nya kliniken hoppas Folktandvården kunna korta väntetiderna.

Barnen prioriteras på de andra klinikerna. Vårt mål är att kunna hjälpa till att avlasta dem med vuxna patienter och därmed korta väntetiderna i Växjö, säger klinikchef Suanna Kahrimanovic.

Länets första utvecklingsklinik

Kliniken är Kronobergs första utvecklingsklinik. Det innebär att man testar ny teknik, ny utrustning och ligger i framkant när det gäller digitalisering och teamtandvård.

Om det är någon ny tandvårdsutrustning vi vill testa, provar vi den på Västerbron först, och utvärderar den innan vi inför det på fler kliniker. Målet är att utveckla och förbättra tandvården och tandvårdskliniker i Kronobergs län, berättar Annika Kahlmeter, tandvårdschef i Kronoberg.

Så småningom är målet att kliniken även ska kunna erbjuda generösa öppettider och drop-in tider för patienter.

« Tillbaka