×

Såhär navigerar du i årsberättelsen

På den här webbplatsen navigerar du genom att klicka dig fram med hjälp av olika ikoner och pilar.

Klicka på informationsikonerna för att få fram mer information om statistiken du tittar på.
Klicka på statistikikonerna för att se mer statistik om områdena hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur.
Klicka på pilarna i sidled för att ta del av mer statistik.
Klicka på pilen nedåt för att läsa artiklar om respektive område.
Visa inte den här rutan igen
Årsberättelsen fungerar ej i liggande läge på mobiltelefon. Vänligen rotera din enhet till stående läge.

Ny missbruks- och beroendemottagning

I september invigdes Kronobergs integrerade missbruks- och beroendemottagning. Alla invånare i Kronoberg ska ha rätt och möjlighet till lika missbruks- och beroendevård. Därför samlar Region Kronoberg och länets kommuner spetskompetensen kring missbruks- och beroendevård i en ny mottagning med placering i både Växjö och Ljungby.

Genom att öka samordningen kring beroende- och missbruksmottagningen i länet får fler snabb och bra hjälp. Ökad samordning leder också till ett mer kraftfullt förebyggande arbete, något som bidrar till att färre hamnar i beroende eller missbruk, säger Charlotta Svanberg (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-2018.

Verksamheten riktar sig till personer från 16 år och uppåt med missbruks- och beroendeproblematik när det gäller alkohol, narkotika och läkemedel. Förhoppningen är att mottagningen på sikt ska bidra till att fånga upp personer med psykisk ohälsa och missbruk i ett tidigare skede än vad som sker idag.

Läs mer…

Information om mottagningen på 1177 >>

« Tillbaka