×

Såhär navigerar du i årsberättelsen

På den här webbplatsen navigerar du genom att klicka dig fram med hjälp av olika ikoner och pilar.

Klicka på informationsikonerna för att få fram mer information om statistiken du tittar på.
Klicka på statistikikonerna för att se mer statistik om områdena hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur.
Klicka på pilarna i sidled för att ta del av mer statistik.
Klicka på pilen nedåt för att läsa artiklar om respektive område.
Visa inte den här rutan igen
Årsberättelsen fungerar ej i liggande läge på mobiltelefon. Vänligen rotera din enhet till stående läge.

Innovation för utveckling av Kronobergs län

Inom näringslivet stöttar Region Kronoberg lokala entreprenörer och företag genom bolagen Almi/Enterprise Europe Network, Företagsfabriken och Coompanion. Under 2017 har bolagen träffat 706 entreprenörer för att stötta dem i deras verksamhet och utveckling.

Ett exempel på en idé som blivit verklighet med hjälp av stöttning från Företagsfabriken är bolaget Omnifinity’s produkt Omnideck. Omnideck är ett golv med 360 graders fri rörelse som tillsammans med virtual reality glasögon ligger till grunden för innovationsmiljön Videum Virtual Reality (VVR) – en världsunik VR-miljö som nu finns i Kronobergs län. Utan några sammankopplingar kan användaren röra sig fritt i valfri virtuell värld, vilket ger möjlighet till nya användningsområden inom en mängd branscher och sektorer.

Videum Virtual Reality hoppas kunna bidra till den digitala utvecklingen i Kronobergs län genom att öppna upp och vara en naturlig mötesplats där näringsliv, akademin, offentliga och civila sektorn kan upptäcka, lära och tillämpa virtuell teknik.

 – Vi brukar säga att förklara VR för någon som inte testat är som att försöka förklara musik utan ljud– i princip helt omöjligt. Att upptäcka tekniken brukar därför skapa spännande idéer och tankar hos besökaren men framför allt blir det ett nödvändigt underlag för vidare diskussioner. Med andra ord, oavsett kunskapsnivå finns det något att hämta, säger Stefan Ronéus, Affärschef på Videum Science Park.

Alla är välkomna till Videum VR oavsett bransch eller sektor.

 – Man ska besöka oss om det finns de minsta nyfikenhet på tekniken och dess möjligheter, säger Stefan Ronéus, Affärschef på Videum Science Park

En viktig grund för regional utveckling är att vara del av ett större sammanhang, både geografiskt och inom ramen för sakkunskap. Region Kronoberg äger därför och har intressen i aktiebolag och ekonomiska föreningar inom kultur, företagande, trafik och utbildning.

LÄS MER…

Region Kronoberg arbetar med näringsliv och innovation på innovationsbloggen >> 

Region Kronobergs bolag och ekonomiska föreningar >>

« Tillbaka