×

Såhär navigerar du i årsberättelsen

På den här webbplatsen navigerar du genom att klicka dig fram med hjälp av olika ikoner och pilar.

Klicka på informationsikonerna för att få fram mer information om statistiken du tittar på.
Klicka på statistikikonerna för att se mer statistik om områdena hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur.
Klicka på pilarna i sidled för att ta del av mer statistik.
Klicka på pilen nedåt för att läsa artiklar om respektive område.
Visa inte den här rutan igen
Årsberättelsen fungerar ej i liggande läge på mobiltelefon. Vänligen rotera din enhet till stående läge.

Ett år med fokus på rörelse i projektet Mot nya höjder

Med projektet Mot nya höjders ständiga mål om att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik var det 2017 dags för tema rörelse – Make IT Move.

Mot nya höjder skapade två utmaningar om rörelse, men kryddade med extra uppgifter om mat i ett samarbete med PM & Vänner. OS-guldmedaljören Carolina Klüft var Mot nya höjders ambassadör och tillsammans med henne välkomnades 2500 elever till ett unikt Science Gym på Arenastaden i Växjö.

 När hösten gjorde sitt intåg, gjorde Mot nya höjder samma sak på Huseby Bruk med utställningen Teknik – då, nu och imorgon. En utställning som visar teknikens utveckling från dåtidens Huseby till dagens avgörande betydelse för människor på flykt. Genom samarbetet med Tekniska museet var deras prisbelönta I’m Alive en del av utställningen. Mellan den 11 september och 20 december har 40 klasser med 1 131 elever besökt utställningen.

Temat under hösten var Make IT Flow som inte bara tog sig i uttryck på Huseby i form av kommunikation, rörelse och transporter utan även i terminens utmaningar. Flöden av tecken, idéer och kunskap har engagerat närmre 4 500 elever runt om i Kronobergs län.

Ett kvitto som visar att Mot nya höjder gör rätt saker kom i slutet av november 2017 när Tillväxtverket och Vinnova beviljade Mot nya höjder och Tekniska museet 12 miljoner kronor för att sprida arbetet nationellt! Först ut är Gävleborg med start i januari 2018.

Hösten 2017 satte Mot nya höjder, tillsammans med Huseby Bruk och Tekniska museet, upp en utställning med namnet Teknik – då, nu och imorgon. Här fick elever en inblick i teknikens utveckling från dåtidens Huseby till dess betydelse för dagens människor på flykt.

LÄS MER…

Mot nya höjder >> 

Foto: Mot nya höjder

« Tillbaka