×

Såhär navigerar du i årsberättelsen

På den här webbplatsen navigerar du genom att klicka dig fram med hjälp av olika ikoner och pilar.

Klicka på informationsikonerna för att få fram mer information om statistiken du tittar på.
Klicka på statistikikonerna för att se mer statistik om områdena hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur.
Klicka på pilarna i sidled för att ta del av mer statistik.
Klicka på pilen nedåt för att läsa artiklar om respektive område.
Visa inte den här rutan igen
Årsberättelsen fungerar ej i liggande läge på mobiltelefon. Vänligen rotera din enhet till stående läge.
Barnahus Kronobergs län är en samverkan mellan kommunerna Växjö, Markaryd, Ljungby, Älmhult, Uppvidinge, Tingsryd, Lessebo och Alvesta samt Region Kronoberg, Åklagarmyndigheten och polismyndigheten.

Barnahus invigdes i Kronobergs Län

Den 2 juni 2017 invigdes Barnahus Kronoberg, I renoverade lokaler och centralt placerad i fastigheten Dockan Västra Esplanaden i Växjö.

 – Det har varit en lång process från att vi startade till öppnandet av Barnahus. Men bra saker tar tid. Vi har lyckats samverka och det är vi inte först med men det är såhär vi ska jobba. Äntligen, jag är glad och stolt att vara med på invigningen här idag, säger Charlotta Svanberg (S) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Barnahus är en samverkan mellan polis, åklagare, socialtjänst, barnmedicin samt barn- och ungdomspsykiatri, när misstanke finns om misshandel eller sexuella övergrepp mot barn och ungdomar 0-18 år.

Målet för samverkan i ett Barnahus är att ge barn som misstänks vara utsatta för brott, den hjälp de behöver i form av rättstrygghet, brottskydd, gott bemötande och stöd samt vid behov omgående kris- och behandlingsinsatser. Barnets bästa ska vara i fokus under processen.

Regionala utvecklingsavdelningen, Region Kronoberg har varit ansvarig utredare och projektledare under hela utredningsprocessen och genomförandefasen. Det har bland annat inneburit att man samordnat arbetsgrupper och styrgrupp samt informerat ledningsgrupper och politiska församlingar genom hela processen.


Charlotta Svanberg (S) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden inviger Barnahus i Kronobergs län tillsammans med Carl-Gunnar Fridolfsson (åklagarmyndigheten), Per Sandberg (förvaltningschef, Växjö kommun) och Patrik Oldin (polismyndigheten)

LÄS MER…

Mer om Barnahus >> 

« Tillbaka